Пререгистрација на домен


ПРЕРЕГИСТРИРАЈ ГО ТВОЈОТ .МК ДОМЕН ВО iHost

МАРнет донесе нов правилник кој за првпат во историјата на .mk доменот овозможува на корисниците онлајн без потреба од дополнителни документации да регистрираат домен.

Едноставно, со порачка преку клиент панелите на овластените Регистратори на .мк домени и негово плаќање со електронска платежна картичка за неколку минути ќе добиете свој домен.

Претходно регистрациите се вршеа единствено со доставување на писмено барање потрепено со лично идентификување на лице место за физички лица, или тековна состојба и печат за правни лица.

Одсега процесот е многу поедноставен и корисниците можат да регистрираат домен за неколку минути без потреба од дополнителни документи и сето тоа од својот дом.

Со новиот правилник е овозможено и јавно и меѓусебно продавање на .mk домените. Така, доколку имате регистрирано некој домен и мислите дека може да го продадете на друг, ова ќе биде легална зделка и ќе може да се направи без проблем а самиот продавач и купувач се договараат за цената.

Новиот правилник стапува во сила од 10.06.2014.

iHost во целост ќе го преземе процесот за пререгистрација на вашиот домен. Брзо и професионално на 30 дена пред истекот на доменот.

Која е процедурата?

iHost се потруди процедурата за пререгистрација да ја направи наједонставна за вас.

Се што треба да направите е да го внесете името на доменот кој сакате да го пререгистрирате во формата подолу. Вашето барање ќе биде автоматски креирано. Вие треба само да го потпишете (за правни лица потребно е печат) и да го испратите на нашата адреса. Или контактирајте не нас, за да го организираме превозот.

ИДЕАЛ М ДООЕЛ

Ванчо Питошески 14

6000, Охрид

Македонија


Што добивате?
  • Целосна контрола на доменот
  • Инстант онлајн промена на контат податоци
  • Инстант онлајн промена на ДНС сервери
  • Лесно паќање
  • Постојано нови попусти и промоции
  • 24/7/365 Поддршка

Powered by WHMCompleteSolution

LiveZilla Live Help